Om dödlighet

DeathBarcelonaBWJarosław Ostrogniew på Counter-Currents har skrivit en mycket lärorik artikel om dödlighet, eller snarare hur du bör leva för att din dödlighet skall vara meningsfull i detta livet. Här är ett kort utdrag ur artikeln:

Vad kommer du att ångra under dina sista ögonblick?
Kommer du att önska att du kollat Facebook oftare? Att du tittat på fler roliga katter på Youtube? Att du ägnat dig åt ett Netflixmarathon? Att du ägnat flera nätter åt att kolla på porr? Att du spelat mer World of Warcraft eller att du har sovit mer?

Det finns egentligen bara två sätt att bevara något och därmed övervinna döden: genom blod och ande.

Sättet att överleva genom blod är: att ha barn. Detta är det egentliga syftet med att bilda familj. Om du hittar den rätta kvinnan, föreställ dig då henne som din framtida hustru och dina barns mor. Det förändrar verkligen perspektivet.

Ur ett blads perspektiv kan existensen verka meningslös, men från trädets perspektiv har existensen en betydligt större mening. Människans generationer är som löv, som vittrar och faller till vintern. Men till våren reser sig en ny generation och trädet lever vidare.

Men hur gör man för att övervinna döden genom anden?

Håll dig till det som betyder något: utöva en sport, lär dig spela ett instrument, spela in ett album, lär dig ett annat språk, skriv en essä eller en berättelse.

Ignorera Hollywood – låt dem svälta. De bryr sig ändå inte om dig och de stödjer ett system som strävar efter att krossa dig och din familj. Det finns hundratals självständiga musiker, författare, filmskapare och konstnärer. Om du betalar dem 10 % av det du skulle betala för den ”officiella” underhållningen kommer det att göra tusen gånger större skillnad för vår kultur.

Läs hela den eminenta artikeln här:


Om dödlighet

En lastbil som kör i motsatt riktning får sladd och krossar fronten på din bil och gör mos av dig.

Doktorn berättar för dig att den underliga känsla du haft i sidan är en elakartad tumör som man endast kan försöka att ta bort. Du gör bäst i att ordna upp dina saker omgående.

Ett blodkärl brister plötsligt i din hjärna och spräcker bubblan av din kroppsliga odödlighet.

En plötslig smärta mellan dina skulderblad signalerar hjärtattack och du flaxar hjälplöst med armarna medan du kvävs.

Eller så blir du, helt enkelt, gammal och svagare för varje dag som går. Till sist ligger du hjälplös i din säng medan den sista livskraften lämnar dig. Förhoppningsvis kommer någon du älskar att hålla din hand när du passerar evighetens portar mot det stora okända.

Om du har tur kommer din död att vara meningsfull. Du dör kanske för att försvara någon eller något. En kula passerar genom din skalle och du blir en av de ärofulla döda. Kanske kommer du att darra och rossla i smutsen samtidigt som du försöker trycka tillbaka dina inälvor i din sönderslitna mage; en smärtsam och smutsig död men likväl en hjältes.

Eller du kanske dör en vacker död. Du faller från en klippa bland de evigt snöklädda berg du just klättrat i. Den otroliga synen av bergens majestät medan du faller ner för att krossas bland glaciärerna.

Vad kommer du att ångra under dina sista ögonblick?

Kommer du att önska att du kollat Facebook oftare? Att du tittat på fler roliga katter på Youtube? Att du ägnat dig åt ett Netflixmarathon? Att du ägnat flera nätter åt att kolla på porr? Att du spelat mer World of Warcraft eller att du har sovit mer?

Såvida du inte haft ett meningsfullt arbete, vilket de flesta av oss inte har, kommer du att ångra att du inte jobbat mer?

Du kommer antagligen att ångra att du inte använde din tid bättre. Att du inte såg fler soluppgångar och fullmånar. Att du inte ägnade mer tid åt dem du älskat. Att ni grälade över småsaker. Att du inte gick ut eller hade sex oftare. Att du inte reste mer och såg fler berömda platser. Att du inte läste fler av de tidlösa klassikerna. Att du inte besteg fler berg, utövade fler sporter eller lärde dig att spela ett instrument.

Men i slutet kommer du att undra vad som består efter din död. Varje människa måste dö men det är inte alla som dör fullständigt. Det finns bara två sätt att bevara något och därmed övervinna döden. Genom blod och ande.

Det finns egentligen bara två sätt att bevara något och därmed övervinna döden: genom blod och ande.

Death200Det finns bara ett sätt att överleva genom blod: att ha barn. Detta är det egentliga syftet med att bilda familj. Om du hittar den rätta kvinnan, föreställ dig då henne som din framtida hustru och dina barns mor. Det förändrar verkligen perspektivet. Om du vet att din familj, tack vare dina barn, är nyckeln till att hantera din egen odödlighet, blir det enklare att lösa vardagens problem. Det hjälper dig att prioritera. Att gå ut på puben med vänner hjälper dig inte att stå emot döden. Samma sak gäller även att titta på fotboll eller äta godis.

Även om barnlöshet och nöjen kan vara tillfredsställande i början kommer du att uppleva besvikelse och uppgivenhet i slutet av livet. I början är familjelivet svårare att hantera. Du tappar all din lediga tid och du förbannar dig själv för de val du har gjort. Men när du sedan ser dina barn växa upp och uträtta mer för varje dag, kommer du att uppleva stolthet och glädje. Du vet att dina barn kommer att överleva dig och i sin tur kommer att få barn som överlever dem och att den linjen av vårt folk kommer att leva vidare, långt efter det att du själv gått bort. Då blir det mycket enklare att se döden i ansiktet.

Det är inte tillräckligt att bara bringa någon till världen. Du måste också hjälpa dem att finna mening med livet. Du måste undervisa dina avkommor men du måste också älska dem du undervisar. Så lär sig dina barn vårt folks sätt att leva och vara. Om du gör det väl, med kärlek och omtanke, kommer de att belöna dig med dubbelt så mycket omtanke och kärlek. Det är, trots allt, ditt blod.

Ur ett individuellt perspektiv kan det kännas som att hela vårt liv saknar mening. Allt och alla kommer att dö. Det är lätt att ge upp för pessimism och anse att det vore bättre att inte ha blivit född överhuvudtaget. Men du ska inte fokusera för mycket på det individuella. Ur ett blads perspektiv kan existensen verka meningslös, men från trädets perspektiv har existensen en betydligt större mening. Människans generationer är som löv, som vittrar och faller till vintern. Men till våren reser sig en ny generation och trädet lever vidare.

Detta är att övervinna döden genom blodet. Men hur gör man för att övervinna döden genom anden?

Låt oss inte diskutera frågan om den individuella själen, då detta redan behandlats av större män som Platon och Aristoteles. Låt oss istället diskutera vårt folks själ. Var kan du se denna ande? Antagligen kan du inte se själva anden men du kan se dess förkroppsligande. Du är förkroppsligandet av denna ande, speciellt i dina största ögonblick. Personer som är som du, är även de inkarnationer av just denna ande. I synnerhet de som är modiga, kreativa, goda, visa, intelligenta eller vackra. Genom att bevara blodet bevarar du därför denna ande.

Men det finns ytterligare en synlig aspekt av vårt folks ande; stora mästerverk. Alla större verk inom konst, vetenskap och teknologi som skapas ur vår ras är alla synliga uttryck för vår ande. Varje kreativt verk av en medlem av vårt folk är ett uttryck och ett bevis att denna ande existerar. Även du kan bli en av dess skapare. Börja i liten skala med att uppleva andras prestationer. Försök finna det som fascinerar dig. Ge det därefter ett försök – börja skapa. De första stegen är alltid svårast. Kom i kontakt med andra som kommer att hjälpa dig att bedöma och förbättra dina verk. Det finns så mycket därute: musik, litteratur, film, måleri, teckning, skulptering, fotografering, hemmateknik, dekoration, kemi, matlagning, bryggning, sporter, resor, bergsklättring, segling. Försök med något och håll dig till det du tycker om och är bra på.

Se till att det du gör har betydelse för vår ras. Om du är musiker, poet eller visuell konstnär – utforska den enorma variationen av europeiska traditioner. Om du är fotograf eller resenär – utforska vårt land och vår natur. Vörda vår tradition genom att leva den och dela din upplevelse med andra, speciellt de yngre generationerna.

Att stå emot döden kräver slit och uppoffringar. Att ha en familj (en riktig familj: fru och barn, inte en flickvän och en hund) innebär att du offrar mycket av din tid och gör dina kära till den främsta prioriteringen. De flesta människor gör misstaget att använda all sin lediga tid till att slappna av efter jobb och familjeåtaganden. Därför slutar de göra allt annat som var meningsfullt i deras liv. Fel! Gör det motsatta: offra pubkvällarna, internetsurfande eller andra små och meningslösa nöjen. Håll dig till det som betyder något: utöva en sport, lär dig spela ett instrument, spela in ett album, lär dig ett annat språk, skriv en essä eller en berättelse. Om du skär bort värdelösa vanor, uppskjutande och kortsiktiga nöjen, kommer du att ha tillräckligt med tid åt att säkra din överlevnad, både genom blod och ande.

Om du inte har talangen att åstadkomma något kreativt själv, stöd då dem som har det. Med din uppmärksamhet, din uppskattning och dina pengar. Men slösa inte dina pengar på ”bästsäljande”, konstnärliga produkter. Det här är stora affärsintressen som inte bryr sig ett dugg om dig eller din tid. När du dör kommer de att hitta en annan konsument som betalar deras räkningar. Ignorera Hollywood – låt dem svälta. Om du verkligen måste se en storsäljande film eller lyssna till ett kommersiellt album – ladda bara ner det som torrent. Om du verkligen måste läsa en populär roman – låna den på biblioteket. De bryr sig ändå inte om dig och de stödjer ett system som strävar efter att krossa dig och din familj. Så – åt helevete med dem! Det finns hundratals självständiga musiker, författare, filmskapare och konstnärer. Många av dem stödjer vårt folks överlevnad. Din uppskattning gör skillnad för dem. Skriv ett mejl till dem eller kommentera på deras hemsida. Visa din uppskattning. Eller ännu bättre – närma dig dem personligen och tacka för det de gör och stöd dem med din plånbok. Om du betalar dem 10 % av det du skulle betala för den ”officiella” underhållningen kommer det att göra tusen gånger större skillnad för vår kultur.

Det finns människor som jobbar 24/7 för att krossa vårt folk. För att säga det rent ut – det finns personer och institutioner som jobbar dag och natt för att förstöra allt det som du någonsin skapat, i blod och ande. De vill beröva dig all betydelse och mening med ditt liv och din död, och de tjänar pengar på det.

Men det finns personer och institutioner – ett fåtal men mycket värdefullare, intelligentare och modigare än våra fiender – som jobbar 24/7 med att rädda vårt folk. De har offrat sin lediga tid och nöjen för att avancera vår sak. De har även ofta offrat det personliga, karriären och familjeliv för att befinna sig i frontlinjen för den sanna kulturkampen: den ockulta krigföringen. Du har hört om somliga av dessa – annars hade du inte befunnit dig på denna sida. Stöd dem på samma sätt – med beröm och pengar. De goda människorna jobbar för att det du åstadkommit ska bestå och att du ska stå emot döden. Om du vill att de ska fortsätta att göra det rätta – hjälp dem med att betala sina räkningar. Om du vill att andra ska gå med i deras kamp – donera mer så att det kan bli fler professionella aktivister.

Om du är kreativ, ta kontakt och aktivera dig. En del är mer anpassade för gatupolitik, andra för samhällsorganisering, åter andra för mer enskilt arbete: datadesign, skriva essäer, korrekturläsning eller översättning. Det finns mycket arbete att utföra. Vår ras befinner sig i en extrem situation. Alla behövs på däck.

Som Dominique Venner skrev i sitt sista uttalande: ”Vi bör även komma ihåg, som Heidegger så briljant formulerade det i Varat och Tiden, att en människas essens ligger i dennes existens och inte i en annan värld. Det är här och nu som vårt öde utspelar sig ända till den sista sekunden. Och denna sista sekund är lika viktig som resten av vår livstid. Det är därför du måste vara dig själv ända in i sista ögonblicket. Det är genom att besluta att verkligen vilja sitt öde, som man besegrar intigheten. Det finns ingen utväg från detta krav för vi har bara det här livet, i vilket det är vår plikt att till fullo vara oss själva – eller att vara ingenting.”

Allt och alla dör, men berömmelsen av dina handlingar kommer inte att dö. Din blodslinje, vilken är densamma som vår gemensamma blodslinje, kommer inte att dö. Så börja arbeta och börja utföra dessa handlingar och börja säkra denna blodslinje.

Du kommer att dö, det är oundvikligt. Människan som föds på jorden går sin egen stig, men alla leder dit där våra förfäder lämnat jordelivet. Det finns ingen återvändo och det finns ingen annan väg.

Du är dödlig. Lev och agera i enlighet med det. Lev ditt liv och rädda ditt folk. Stå emot döden.

Not

Äran för inspirationen till denna text går till Greg Johnson, Dominique Venner, Martin Heidegger, William Pierce, Rigveda, Illiaden, De delfiska maximerna, den poetiska Eddan, Tomislav Sunić, Friedrich Nietzsche, samt tysk Black Metal.


I engelskt original på Counter-Currents Publishing: On MortalityEfter inspiration av den här artikeln har Erik skrivit ett spirituellt eldigt tal som handlar om:

Det har aldrig varit så roligt att vara nationalist och se hur den koloss på lerfötter, som det mångkulturella samhället är, alltmer sjunker ned i den dynga ur vilken den uppstod“:

Vi lever i fascinerande tider