Konsten att uttrycka sig

Konsten att uttrycka sig

Hur lär man sig att uttrycka sig bättre? Hur slipar man sin tankeverksamhet? Hur utvecklar man sig?

Youtube-profilen En Arg Blatte, eller Arga Blatten, har gjort en bra video som diskuterar just den frågeställningen, och tankegångarna i den videon passar bra för läsare av Kunskapsträdet eftersom vi ju är intresserade av sådana lösningar.

Arga Blatten har gjort massor av videos inom olika områden, och han säger oftast saker som inte anses vara riktigt politiskt korrekta, varvid många invandrare och PK-människor blir upprörda av det som arga blatten för fram. Han är själv invandrare och kommer från Bosnien, men han går hårt åt alla kränkta invandrare och faktaresistenta PK-människor i Sverige och deras ohämmade vurm för allt som har med invandring att göra, och i synnerhet deras fientliga och i praktiken djupt rasistiska agenda gentemot etniska svenskar.

Givetvis högaktar jag en sådan person som verkligen tänker själv och inte går som en dum fårskalle dit det mediala etablissemangets politruker vallar de klentrogna. Men det betyder inte att jag därmed håller med om allt han säger. I den här videon tycker jag dock att arga blatten är fullkomligt klockren vad gäller de råd han ger om hur du kan utveckla dig som person och en självständigt tänkande social varelse – en person som därmed verkligen kan ge något istället för att bara traska patrull och agera missnöjespridare.

Teserna i den här videon är:

  1. Var frispråkig! Först då får du tillgång till det som okritiska mediakonsumenter aldrig får tillgång till. Det är en livsstil för de som vill få ut någonting av livet.
  2. Inse att du kommer att dö! Ha därför mod att leva ditt liv, inte leva efter andras förväntningar genom att säga vad de anser vara rätt, ha deras åsikter och köpa vad de anser vara rätt saker.
  3. Var ärlig gentemot dina åsikter! Då kommer du att få bättre vänner i längden, eftersom du då automatiskt skrämmer bort dem som du ändå inte skulle kunna bli bra vän med, samtidigt som du istället attraherar likasinnade.
  4. Lär dig så många ord som möjligt! Ord formar tankar, och brist på ord blir till brist på konkretiserade tankar. Tankar kräver helt enkelt ord. Om du snubblar över ord du inte förstår, slå upp orden på nätet! Svårigheten att formulera ”icke önskvärda” tankar är själva poängen med en politisk korrekthet som vill hindra vissa ord från att ens uttalas.
  5. Ägna tid åt att tänka! Många anser sig inte ha tid med att tänka för de är så upptagna med att jobba, men det blir ett fattigt liv. Att utforska det mentala landskapet är spännande!
  6. Skriv ner dina reflektioner och idéer! När du skriver ner dina tankar så frigör det mentala resurser att skapa nya tanketrådar. Syftet med att skriva ner tankar är inte att andra skall läsa dem, utan syftet är att just du bättre skall kunna utforska dina tankar. Men kom ihåg att ifrågasätta dina tankar lika mycket som du ifrågasätter andras tankar.
  7. Läs på och utmana dig själv! Bolla dina tankar med andra personer, och diskutera med dem. Det hjälper dig att etablera och förfina dina egna åsikter.

Efter dessa tips kommer ett antal tips på hur du kan göra en video där du uttrycker dina åsikter på ett sätt som både blir trovärdigt och intressant för tittarna. Du måste lägga ner mycket tid på ditt manus oavsett om ämnet är komplicerat eller enkelt, skär sen bort alla onödigheter.